Häromkvällen fick jag möjlighet att göra en målövning med styrelsen i boxningsklubben i Motala, BK30. Vi fokuserade på var de vill vara med klubben om tre år, och det här säger jag: bli inte förvånade när vi ser en svensk mästare från BK30 inom den tidshorisonten!
Vi gick tillväga på klassiskt manér, där vi först enades om frågeställningen ”BK30 om 3 år”. Därefter skrev alla gula lappar med sina tankar (en på varje lapp) om vad de ville skulle finnas på plats då. På lapparna kom det tankar om allt från tävlingsframgångar, till lokalförbättringar och ungdomstränare. Sedan grupperade vi alla lappar och röstade fram de viktigaste områdena; sedan fokuserade vi kring dem: Tävlingsframgångar och Lokaler.
Nu till den viktiga delen att definiera aktiviteter för att nå målet och – sist men inte minst – att bestämma vem/vilka som skulle dra i aktiviteterna och när. Slutligen bestämde sig gänget för en träff en månad framåt i tiden då de skulle följa upp aktiviteterna. På ett par timmar jobbade de sig alltså fram till ett fåtal konkreta aktiviteter, som ska leda dem på rätt väg mot sin målbild. Bra jobbat!
Jag ser fram emot att få fira er svenska mästare framöver!