Vad kan passa bättre så här på Nyårsaftons eftermiddag än att göra en tillbakablick över Växla upp Sverige ABs första år? Det är så mycket som hänt på ett år, så det är alldeles otroligt. Här kommer några höjdpunkter:

Uppstarten av företaget skedde vid årsskiftet. Jag arbetade min sista dag på Ericsson 30 december 2016 och gick sedan med full kraft in i det nya!

I mitten av januari åkte jag en månad till Johannesburg i Sydafrika för att lära mig mer och etablera djupare kontakt med Schuitema Associates kring Care&Growth Leadership model. Det var en helt fantastisk upplevelse, både vad gäller gästvänligheten och alla lärdomar. Med mig hem fick jag Sverige-agenturen för Care&Growth-utbildningarna kring Personal-, Leadership- och Team Excellence och har för det ändamålet lagt till bi-firman ”Schuitema Sweden” till Växla upp.

Under våren fick jag sedan möjlighet att gå flera utbildningar, såsom ekonomiassistent, LinkedIn, marknadsföringens grunder och hemsidebyggande – mycket nyttigt, alltihop. Parallellt med utbildningarna nätverkade jag för allt vad tygen höll – både digitalt via LinkedIn, Facebook och hemsidan, och genom att träffa ett antal konsultförmedlare för att kunna vara underkonsult till dem, liksom genom att hålla föredrag på t ex Rotary och Agila Sverige och genom att vara gäst på olika BNI-team. Jag har gjort av med mer än 500 visitkort under 2017!

Jag höll också en prova-på-kurs om Care&Growth för särskilt inbjudna i Citerus lokaler en lördag i april. Det blev en fantastiskt engagerande och inspirerande dag och det kändes toppen att hålla min första Care&Growth-kurs 🙂

Under sommaren jobbade jag med min certifiering i LedarStegen. Tor, som var min coach, och jag hördes varje vecka hela sommaren och betade av kapitel för kapitel – det var en ynnest att kunna lägga så mycket tid och verkligen bottna LedarStegen. I augusti gjorde jag sedan själva certifieringen med Bengt Savén och kan sedan dess med stolthet titulera mig LedarStegs-coach.

Neno och jag hade styrelsemöte och bestämde att det var dags att jag anslöt Växla upp till en konsultfirma för att få uppdrag. Sagt och gjort! Valet föll på Hire Quality Strategy, som varit aktiva och intresserade hela året. Det tog dock ännu ett tag att få det större uppdraget, till slutet på året.

I slutet på augusti höll jag ett frukostmöte på CreActive i Science Park, Mjärdevi – vilket fantastiskt ställe för oss nystartade! Jag upplever överlag att jag fått så mycket stöd och hjälp som nystartad, t ex från CreActive, som sagt, men även från TRR, Nyföretagarcentrum, Tillväxt Motala, för att inte nämna från alla mina stöttande nätverkskollegor, vänner och familj. Jag är överväldigad, helt enkelt <3

Vidare i arbetsåret! Frukostmötet gav god genklang och resulterade i en rad föreläsningar och övningar både kring Care&Growth, LedarStegen och teambyggande –  jättekul! Mitt första betalda uppdrag var för Friluftsfrämjandets skidlärare på Omberg = en milstolpe att minnas.

Under hösten fick jag också möjlighet att gå en utbildning kring säljandets konst för Jesper Low på Ett kundvänligare Sverige – det gjorde skillnad, ska jag säga. Innan dess kändes säljandet förskräckligt och läskigt och efteråt blev det betydligt mer naturligt. Fast säljare lär jag aldrig bli…eller ekonom för den delen 😉

På slutet av året kom så till slut mina större uppdrag: först tillsammans med Toyota Material Handling i Mjölby, där jag är med och stöttar och coachar dem i deras Agila transformation. Jättekul! Vi har haft en serie träffar och fortsätter efter nyår.

I december började jag sedan som Agil coach och teamledare för Process och Metodik i ett IT-projekt på Saab – uppdraget sträcker sig under 2018 och det är roligt att mer långsiktigt arbeta i det här viktiga projektet!

Löpande under hela året har vi i Girafferna arbetat med vår bok ”XXL Agile Coaching – The Giraffe Cookbook”. Vi har haft Skype-lunch-möten varannan vecka och skrivit, ritat och bollat material mellan oss kontinuerligt. Vi har nu kommit så långt att all text är skriven och alla bilder redigerade (i stort sett….), fram- och baksida är designade, förord är skrivet och vi väntar på att få tillbaka materialet från editorn. Vi har aldrig varit närmare utgivning 😀

Så, här står jag nu. Med en kursportfölj som täcker Care&Growth och LedarStegen. Med en egen firma och anslutning till Hire Quality Strategy. Med fantastiskt nätverk och med en blandning av uppdrag; föreläsningar i ledarskap och teamövningar, coachning av förändring och som Agil coach. Det bådar gott för 2018!

Gott Nytt År allihop och tack för ett fantastiskt 2017!