I förrgår hade vi sprintplanering, och enligt vår vana trogen så körde vi en övning innan. Denna gång fokuserade vi på att Bottna, genom att arbeta med målet för vårt projekt.

Efter en kort presentation av målet fyllde vi på med ett medskick för övningen: ”Ja! Och…” – har ni märkt vilken kraft det ger när vi bemöter varandras kreativitet med ”Ja! Och…” istället för ”Ja, men…”, eller ”Njaa”? När vi är i en kreativ fas, så är ”men” förbjudet – vi lyssnar istället med glada öron på varandras idéer och bygger vidare och förbättrar dem JGrupperna fick alltså i uppgift att tänka ”Ja! Och…” under hela övningen.

Detta tog i sin helhet knappt 15 minuter. Sedan fick de tre grupperna 30 minuter på sig att bygga en visualisering av vårt mål. De höll till vid var sitt bord och till sitt förfogande hade de olika material som vi skaffat: kartong, sax, tejp, pennor, monster-klistermärken, flirtkulor, en och annan stjärna, paljetter, sugrör, piprensare…ja, ni förstår!

Det gick fort att komma igång – det märks att gänget är vana att köra övningar, de är skönt självgående och okritiska.

Alla var klara innan 30 minuter hade gått, det hade nog räckt med 20 minuter.

Sedan gick vi runt till varandras bord och beundrade konstverken och fick ingående beskrivningar hur grupperna tänkt. Alla tre var väl genomtänkta och kluriga och alldeles olika – som det ska vara. Kreationerna står nu uppställda i vår area, för inspiration och som påminnelse om vad det är vi strävar mot varje dag och varje sprint.

#ledarstegen

#hirequality