Igår var jag hos Värmdö kommun på fina Djurönäset och körde en heldag om Kommunkation. Förmiddagen ägnades åt teori och praktik kring Myers-Briggs och under eftermiddagen fokuserade vi på andra aspekter av kommunikation, såsom aktivt lyssnande, icke-verbal kommunikation, transparens och kommunikationsplaner – och så byggde vi LEGO. Alltid lika roligt!

Syftet med denna lego-övning var att träna på muntlig kommunikation och uppdraget var att bygga en exakt kopia av en legoskulptur som stod i ett annat rum, så fort som möjligt enligt uppsatta regler. Vilken fart! Och så många gånger det blev fel 😉 Till slut hade vi i alla fall ett gäng stolta lego-champions – eller kanske muntlig instruktions-champions…?

Förväntningarna på dagen inkluderade ”jättekul”, ”tydliggörande övningar” och att få ”hänga med på en spännande dag” och när vi summerade på slutet var alla nöjda. Värmdö kommun är på hugget kring sin personliga utveckling och jobbar med både individ och grupp. Det är bra och bådar gott för framtiden – lycka till!