De flesta dagar är härliga – och vissa är härligare än andra!

Idag har jag fått träffa det här glada och nyfikna gänget från Östsvenska Yrkeshögskolan och jobba tillsammans med gruppdynamik genom teamövningar. Jag blir så glad och imponerad när sådant arbete initieras utan att det ”behövs”, jag menar utan att samarbetet är dåligt på något vis 🙂

På denna träff fokuserade vi på lära-känna-övningar, eftersom att lära känna varandra djupare är grunden för att bygga tillit som sedan för med sig en massa gott för samarbetet och resultatet.

Vi började med en check-in: 2 sanningar och 1 lögn. Den går ut på att alla säger tre saker om sig själva, varav en inte är sann…sedan är det bara för de andra att gissa! Mina tre var ”Jag har cyklat 10 Vätternrundor, jag har vandrat Pilgrimsleden Santiago de Compostela, jag har arbetat som växeltelefonist.” Vilken tror ni är lögn? 😉

Sedan följde en övning kring team-sammansättning – alltid intressant att se och diskutera vad de olika individerna i ett team har för personligheter och hur de kompletterar varandra, samt vilka eventuella utmaningar det ger. Så fortsatte vi med teori kring teamutveckling och ett grupparbete kring var gänget står idag, samt vad de själva känner att de behöver för att utvecklas vidare.

Mer lära-känna! Vi pratade Johari-fönster (googla om du inte hört talas om det, mycket intressant) och alla gjorde en Personlig poster för att bjuda sina kollegor på mer om sig själva. Sedan följde ett kortspel om behov, hur olika personer rangordnar olika behov – det kan skilja en hel del! För vissa kommer trygghet och empati först, för andra resultat och självstyrande.

Som avslutning gjorde de en SWOT (igen, googla gärna!) kring teamets samarbete och sedan var det bara feedback (i form av Happy Metrics) och tack för idag kvar, innan tjejerna avrundade veckan med en go-lunch tillsammans. Grattis, grymt bra jobbat Ann-Charlotte, Helene, Lotta och Kristina!

Jag ser redan fram emot nästa workshop!